Пробајте го бесплатно
Упатства

Да започнете, се најважен

dr.fone раководство - iOS податоци наплата: Како да

Дел 1. го направите на податоци од iOS уред директно

Чекор 1. Поврзете iOS уред со компјутер

Стартување dr.fone алатки на вашиот компјутер. Користете го USB кабелот што доаѓа со вашиот iOS уред за поврзување на вашиот iPhone, iPad или iPod touch, на вашиот компјутер. Кликнете на "Обнова податоци" и изберете "реставрирана од iOS уред" опција.

fix iOS operating system

Совети: Пред да го стартуваш dr.fone, што би требало да ја симнете најновата верзија на iTunes. За да се избегне автоматски синхронизација, не започне iTunes кога работите dr.fone раководство. Јас Ви препорачуваме да се оневозможи автоматско синхронизирање со iTunes претходно: Стартување на iTunes> Параметри> уреди, проверете "Спречување на iPods, iPhone-и iPads се синхронизира автоматски".

recover data from iOS device

Чекор 2. скенирање на вашиот уред за изгубени податоци на ИТ

Едноставно кликнете на копчето "Започни скенирање" да ги споделите оваа програма скенира вашиот iPhone, iPad или iPod touch за скенирање на избришани или изгубени податоци. g скенирање процес може да трае неколку минути, во зависност од износот на податоци на вашиот уред. Во текот на процесот на скенирање, ако се види дека податоците што го барате е таму, тогаш можете да кликнете на копчето "Пауза" да се запре процесот.

iOS recovery

Чекор 3. Преглед на скенираните податоци

Скенирањето ќе ви биде потребно извесно време. Откако е завршена, можете да ги видите резултатите од скенирање генерирани од страна на програмата. Податоци и загуби и постојните на Вашиот уред се прикажани во категории. Да ги филтрираат на избришани податоци на вашиот iOS уред, можете да се удар на опцијата "прикажување Само избришани елементи" на ON. Со кликнување на типот на датотека во левата страна, може да прегледате пронајдени податоци. И може да се види дека постои поле за пребарување во горниот десен агол од прозорецот. Можете да пребарувате за одредена датотека со внесување на клучни зборови во полето за пребарување.

recover data on iphone, ipad and ipod touch

Чекор 4. Наплата на податоци од вашиот iPhone / iPad / iPod touch

Кога ќе се најдат на податоците што треба, само стави знакот за проверка во предната страна од кутијата да ги изберете. По потоа, кликнете на копчето "повратат" во долниот десен агол од прозорецот. Стандардно, обновени податоци ќе бидат зачувани на вашиот компјутер. Што се однесува на текстуални пораки, iMessage, контакти, или белешки, кога ќе кликнете опорави, pop-up ќе побара од вас да го "вратив на компјутер" или "да се опорави за уредот". Ако сакате да се стави овие пораки назад кон вашиот iOS уред, кликнете на "реставрирана на уредот".

iOS recover deleted devices

Дел 2. направите на податоци од iTunes бекап

Чекор 1. Изберете Обнова режим

Стартување dr.fone и изберете "реставрирана од iTunes бекап датотеката" од алатка "Обнова податоци". По потоа, обновување алатка резерва на iTunes ќе ги детектира сите iTunes резервните датотеки на овој компјутер и да ги објават во прозорецот. Може да се потврди кој е оној што ви треба во зависност од датумот на кој таа беше замислен.

itunes backup recovery

Чекор 2. Податоци скенирање од iTunes бекап датотеката

Изберете iTunes резервната датотека што содржи податоците што сакате да се опорави и да кликнете на "Start Scan". Тоа ќе потрае неколку минути за да екстракт сите податоци од резервна датотека на iTunes. Биди стрплив.

data recovery for itunes

Чекор 3. Преглед и враќање на податоци од iTunes бекап

По неколку секунди, сите податоци во датотека резерви ќе бидат извлечени и се прикажани во категории. Можете да прегледувате нив еден по еден пред закрепнување. Тогаш може да се селективно се одбележи и враќање на оние на кои сакате со притискање на копчето "реставрирана" на дното. Сега контакти, белешки и пораки може директно да се врати на вашиот iOS уред, ако ги чувате на вашиот iOS уред поврзан со вашиот компјутер преку USB кабел за време на процесот на закрепнување.

Совети: може да се види дека постои поле за пребарување во прозорецот на резултатот. Од таму, можете да напишете во името на датотеката за да го побарате.

itunes data recovery

Дел 3. го направите на податоци од iCloud Backup

Чекор 1. Изберете Обнова режим

По водење dr.fone раководство, изберете режим за наплата на "реставрирана од iCloud резервните датотеки" од "Обнова податоци" на контролната табла. Тогаш ќе видите прозорецот подолу. Внесете ја вашата iCloud сметка и лозинка за да се најавите. dr.fone зема вашата приватност сериозно. Ние никогаш не се води евиденција на секој Apple информации на вашата сметка или материјали во секое време во текот на сесии.

how to recover icloud data

Чекор 2. Превземи iCloud бекап датотеката

Кога ќе се најавени во iCloud, програмата може да ги најдете сите iCloud резервните датотеки во вашиот профил. Изберете ја онаа која ви се случува да го направите на податоци и кликнете на копчето "Преземи".

recover data from icloud

А потоа и во pop-up, можете да изберете кој тип на датотеки што би сакале да ја преземете. Ова ќе го намали времето на вчитување на датотека резерви iCloud. После тоа, можете да ги прегледате содржината iCloud сега. Кликнете на копчето "скенирање" за да започнете. Тоа ќе ве однесе некое време. Само почекајте за момент.

icloud data recovery

Чекор 3. Преглед и враќање на податоци од iCloud бекап датотеката

Скенирањето ќе се заврши во неколку минути. Откако тоа се запира, можете да ја прегледате речиси сите податоци во вашиот iCloud бекап датотеката, како што се контакти, пораки, слики и многу повеќе. Проверете ги еден по еден и штиклирајте го објектот што сакате. Потоа кликнете на "реставрирана на компјутер" или "реставрирана на Вашиот уред" копчето за да ги зачувате на вашиот компјутер или уред со еден клик.

Сега контакти, пораки и белешки може директно да се врати на вашиот iOS уред, ако вашиот iPhone, iPad или iPod touch е поврзана со вашиот компјутер со USB кабел за време на процесот на закрепнување.

icloud recovery

Врв